Erasmus +

Erasmus + és el programa europeu en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport. L’Institut és creditor de les cartes Erasmus+ per Cicles Formatius de Grau Mitjà i està treballant per ser-ne en el cas dels Cicles Formatius de Grau Superior, atorgades per la Comissió Europea pel període 2021-2027 que permet a l’Institut i estudiants beneficiar-se de la participació en aquests projectes.

Erasmus + és el programa únic que tracta d’impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal, a més d’ajudar als nostres sistemes d’educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que proporcionin a les persones les capacitats necessàries per incorporar-se al mercat laboral i la societat actual i futura. És una gran oportunitat per a l’Institut i pels estudiants, d’obrir-se a Europa i desenvolupar noves competències i capacitats en col·laboració amb altres institucions del continent.

Compta amb un pressupost estimat de 26.200 milions d’euros. Això suposa gairebé el doble del finançament del programa que el va precedir en el període 2021-2027.

Per al període 2021-2027, el programa posa l’accent principalment en la inclusió social, les transicions ecològica i digital, i el foment de la participació de les persones joves en la vida democràtica.

LICEM Pallars participa en aquest programa en l’acció clau KA1 i en el futur, participarà en accions clau KA2.