Erasmus +

Erasmus + és el programa europeu en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport. L’Institut és creditor de les cartes Erasmus+ per Cicles Formatius de Grau Mitjà i està treballant per ser-ne en el cas dels Cicles Formatius de Grau Superior, atorgades per la Comissió Europea pel període 2021-2027 que permet a l’Institut i estudiants beneficiar-se de la participació en aquests projectes.

Erasmus + és el programa únic que tracta d’impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal, a més d’ajudar als nostres sistemes d’educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que proporcionin a les persones les capacitats necessàries per incorporar-se al mercat laboral i la societat actual i futura.

És una gran oportunitat per a l’Institut i pels estudiants, d’obrir-se a Europa i desenvolupar noves competències i capacitats en col·laboració amb altres institucions del continent.

L’ICEM Pallars és creditor de les cartes Erasmus+ per a Cicles Formatius de Grau Mitjà i està treballant per ser-ne en el cas dels Cicles Formatius de Grau Superior. Un cop atorgada la carta ECHE per la Comissió Europea pel període 2021-2027, l’Institut i els estudiants podran beneficiar-se de la participació en aquests projectes.

Per al període 2021-2027, el programa posa l’accent principalment en la inclusió social, les transicions ecològica i digital, i el foment de la participació de les persones joves en la vida democràtica. L’ICEM Pallars participa en aquest programa en l’acció clau KA1 i en l’acció clau KA2.

Programa ERASMUS+ 2024-2027

Activa’t+ ICEM Pallars

En aquest espai disposeu d’informació relacionada amb les accions K1 del programa ERASMUS+

Criteris de selecció ERASMUS+

ALUMNAT
a. Criteris per la participació en la mobilitat internacional_ Alumnat.
b. Formulari d’inscripció (Grau Mitjà).
c. Formulari d’inscripció (Grau Superior).

Contacte: erasmus@icempallars.net

PROFESSORAT
a. Criteris per la participació en la mobilitat internacional_ Professorat
b. Formulari de participació del Professorat

Contacte: erasmus@icempallars.net

Recursos ERASMUS+

a. Presentació del programa ERASMUS.

a. Adreces d’interès d’allotjament de la zona.

b. Transport públic

c. Ajuntament de la Pobla de Segur.

d. Consell Comarcal del Pallars Jussà.Documents ERASMUS+

a. Expedient acadèmic de Grau Superior (inclou el reconeixement de crèdits ECTS per a cada mòdul formatiu).

b. Correspondència de mòduls amb crèdits ECTS.

Targeta ERASMUS+

La Iniciativa Europea del Carnet d’Estudiant (ESCI) és crucial per promoure la participació dels estudiants en activitats educatives i culturals d’acord amb la visió de crear un Espai Europeu d’Educació per al 2025. ESCI es compon de tres blocs de construcció.

  • Targeta d’estudiant europeu: transformar les targetes d’estudiant actuals en una targeta d’estudiant europea perquè els estudiants puguin beneficiar-se dels serveis dins i fora del campus durant la seva mobilitat.
  • Aplicació Erasmus+: una aplicació única per ajudar els estudiants Erasmus amb tota la seva administració pràctica, abans, durant i després del seu programa de mobilitat.
  • Erasmus Sense Paper: una solució digital que connecta els sistemes en ús a les institucions d’educació superior que permet gestionar les seves mobilitats Erasmus+ en línia.